Debatt: Make mediebransjen great again

Debatt: Make mediebransjen great again

På under ti år er antall søkere til journalistikk-utdanningene halvert. Universitetet i Nordland tok ikke opp nye studenter i år som følge av lave søkertall. Samtidig har flere mediebedrifter hatt store kuttrunder, og mange dyktige journalister har forsvunnet ut av bransjen. Hva må bransjen gjøre for å bli attraktiv igjen – både for dem som allerede er i den og for de som skal komme til? Og hva skjer i en organisasjon når så mange må gå? I panelet møter du en eks-journalist, NJs nestleder, lederen av NJ Student, og redaktører.

Dag Idar Tryggestad, nestleder i Norsk journalistlag.

Guri Gulstuen, leder, NJ student.

Asbjørn Leirvåg, tidligere TV 2-journalist, nå rådgiver ved Universitetet i Bergen.

Karianne Solbrække, nyhetsredaktør, TV 2.

Jani Fardal, redaktør i Sogn Avis og leder av Vestafjelske redaktørforening.

Debatten ledes av Astrid Dalehaug Nordheim, Dagen.