Når fotballen lukker buret

Når fotballen lukker buret

Åpenhet er ein av dei fremste verdiane i idretten. Sportsklubben Brann har nedfelt i sine vedtekter at dei skal vera landets mest opne klubb. Det har dei ofte fått kritikk for å ikkje etterleva. Seinast i sommar gjekk BTs fotballkommentator Anders Pamer ut og kritiserte klubben for å ikkje leva opp dette, mellom anna ved å nekta media å kontakta spelarane utanom arbeidstid. Samstundes klarar ikkje klubben å selga ut stadion, sjølv om dei kjempar om seriegullet. Leif Welhaven, sportskommentator i VG, seier at openheit er eit festord for idretten, men når det kjem til realitetane er kvardagen heilt annleis. Kvifor er det slik?

Anders Pamer og Leif Welhaven møter SK Branns kommunikasjonssjef Gorm Natlandsmyr og dagleg leiar Vibeke Johannese til debatt.

Bio: Anders Pamer (39) er sportskommentator i Bergens Tidende. Han har mer enn 20 års erfaring som journalist, og har dekket Brann i 18 av dem. Pamer har tidligere arbeidet i VestNytt, BA og en kort periode i TV 2. og har siden 2008 vært ansatt i BT.

Leif Welhaven er kommentator i VG-sporten. Fast ansatt i VG siden 2002, og var London-korrespondent for avisen mellom 2008-2010. Har også jobbet i Aftenposten og Budstikka. Han har utdannelse innen jus, statsvitenskap, journalistikk og strategisk kommunikasjon, og er tidligere fotballspiller i Stabæk.