Fengslet på jobb som journalist

Fengslet på jobb som journalist

Den brutale arrestasjonen av TV 2-journalist Kadafi Zaman i Pakistan i juli fikk internasjonal oppmerksomhet. Pakistansk politi angrep ham med køller mens han dekket en demonstrasjon i Gujrat, nord i landet. – Jeg har sett ganske mye etter 20 år som journalist, men denne brutaliteten har jeg aldri sett maken til, verken fra politiet eller andre. Det har vært et helvete, sa Zaman etter at han kom ut fra fengselet. I tre døgn satt han fengslet før han slapp ut mot kausjon. Hjemme i Norge jobbet TV 2-ledelsen intenst for å få ham løslatt, og med å følge opp Zamans familie. Kadafi Zaman og utenrikssjef Aslaug Cecilie Henriksen kommer til Hauststormen for å fortelle om de dramatiske julidagene.

Kadafi Zaman har vært reporter i TV 2 siden 2006. Han har jobbet mye med krimjournalistikk, og har også dekket flere internasjonale hendelser. Han har tidligere jobbet i VG og Stavanger Aftenblad.

Aslaug Cecilie Henriksen er redaksjonssjef for TV 2s utenriksavdeling. Hun har jobbet i TV 2 siden 1995 som reporter og vaktsjef.

Aslaug Cecilie Henriksen er redaksjonssjef for TV 2s utenriksavdeling. Hun har jobbet i TV 2 siden 1995 som reporter og vaktsjef.