SKUP-vinnerens tips: Slik graver du alene

SKUP-vinnerens tips: Slik graver du alene

Kristoffer Egeberg vant SKUP-prisen samtidig som han gikk i full vaktplan i Dagbladet. I denne sesjonen viser han hvordan en enslig journalist kan grave frem gull i hverdagen uten å være i noe graveteam eller en stor redaksjon, bare man er litt systematisk og har internett. Det er et rent metode kurs, steg for steg, med ekte eksempler myntet på alle journalister uansett sjanger og redaksjonsstørrelse. Du lærer systematisk postlistejournalistikk, kildeanalyse, kreative kildesøk osv.

Bio: Kristoffer Egeberg er redaktør i Faktisk og kommer fra jobb som journalist i Dagbladet. Han kom dit i 2002, og har hatt ulike redaksjonelle roller de siste 14 årene. Hans favorittemaer er forsvars- og sikkerhetspolitikk, samfunnsikkerhet, beredskap, og krisehåndtering. Han ble 2015 tildelt Skup-prisen for «Nigeria-båtene», om Forsvarets tilslørte fartøy-handel med paramilitære selskaper i Vest-Afrika. Han ble også tildelt Internasjonal Reporters IR-pris for samme artikkelserie.